31 Temmuz 2008 Perşembe

Basketbol #14




The Best Five Mavi Jeans Basketbol Yaz Kampı'nda Üçüncü Gün Tamamlandı..
07/31/2008 12:25 AM

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Mavi Jeans sponsorluğunda Kırıkkale’de düzenlenen The Best Five Mavi Jeans Basketbol Yaz Kamp’ında üçüncü gün tamamlandı.



Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Mavi Jeans sponsorluğunda Kırıkkale’de düzenlenen The Best Five Mavi Jeans Basketbol Yaz Kamp’ında üçüncü gün tamamlandı.

Sabahın erken saatlerinde minik sporcular ve antrenörler Kırıkkale Fen Lisesi Spor Salonu'nda bir araya geldi. Kapalı Spor Salonu'ndaki günlük toplantının ardından minik sporcular, ısınma hareketleri yaptılar. Daha sonra istasyon çalışmalarına başlayan sporcular, The Best Five Mavi Jeans Basketbol Yaz Kampı'nın basın toplantısının sona ermesiyle birlikte konuklarla bir araya geldiler.

Kırıkkale Fen Lisesi Spor Salonu'nun bahçesinde basın toplantısına katılan yetkililerle hatıra fotoğrafı çektiren minik sprocular, öğle yemeğinin ardından istirahata çekildiler. Dinlenme süresinin tamamlanmasının ardından oyuncular, ayrılmış oldukları liglerdeki maçlarını oynadılar.

The Best Five Mavi Jeans Basketbol Yaz Kampı'nda daha önce bir çok kez görev yaptığını belirten TBF Antrenörlerinden Ozan Havuzlu,"Kırıkkale kampının diğer doğu grubu kamplarına göre önemli bir farkı bulunuyor. Bu da 14 yaş grubu oyuncuların fiziksel ve oyun becerilerinin önceki yıllara oranla daha heyecan verici düzeyde olması. Yıllardan beri süren kamplar sonucunda hem antrenör hem de gelen oyuncuların oyun bilgilerinin gelimiş oldukları görülmektedir. Antrenör kadrosuyla yapmış olduğumuz toplantılar sonrasındaki gözlemlerimiz, TBF'nin bu kamplar için oluşturmak istediği çekirdek antrenörlerin geçmiş yıllara oranla daha donanımlı, hazır ve verimli olarak çalışmaları yönündedir. Bu kampların amacı, Ankara, İstanbul, Bursa gibi büyük şehirlerin dışında yaşayan, ancak kulüplerinin ve şehirlerinin imkanları doğrultusunda Türkiye Şampiyonaları'nda yarışamayan oyuncuların, basketbollarını geliştirmek ve aynı zamanda da kendilerine denk rakiplerle mücadeleci bir ortamda kendilerini gösterme fırsatını onlara verebilmektir. Kırıkkale kampında gerçekten tam anlamıyla ilerisi için büyük potansiyel taşıyan oyuncular kendilerini gösterme fırsatı bulmaktadır" dedi.







The Best Five Mavi Jeans Basketbol Yaz Kampı'nda görev yapan TBF Antrenörlerinden Murat Şahin, "Bu benim yaz kampındaki ikinci antrenörlük görevim. Burada iyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Oyuncu kalitesi ve daha da önemlisi antrenör kalitesi üst düzeyde. Bizim öncelikli amacımız bilgi ve birikimlerini paylaşmak ve oyuncular ile antrenörlerin gelişimlerine katkıda bulunmak. ABD'li antrenörler yanlarında hergün özel olarak hazırladıkları programlarını getiriyorlar. Ancak Türk antrenörlerin hepsi üst düzey çalışma programı uyguladıkları için bu programların üzerlerine yeni şeyler koyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırıkkale'de bize çalışmak için iyi bir ortam sağlandı. Bu kampın teknik anlamda üst düzey olmasının yanında sporcunun yetişebilmesi için uygun psikolojik eğitim ve beslenme eğitimi de veriyoruz. Bu açıdan da önemli bir kamp dönemi yaşıyoruz. İyi bir basketbolcu olabilmek yetenekleriniz sayesinde olabilir. Ancak yıldız olabilmek için ayrıca güçlü bir psikolojik karaktere de ihtiyacınız olacaktır. Sağlam bir oyuncu yapısı oluşturmak adına bence doğru bir yol izliyoruz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder