20 Kasım 2008 Perşembe

Harun Erdenay Roportaj (08 Kasim 2008)(www.tbf.org.tr)





A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, 2009 yılında Polonya’da düzenlenecek olan Erkekler Avrupa Şampiyonası’ndaki grubumuzu değerlendirdi.

Avrupa Şampiyonası’nın güçlü takımların katıldığı çok önemli bir turnuva olduğunu belirten Erdenay, “AvrupaŞampiyonası 12-13 takımın katıldığı çok önemli turnuvalardan birisi. Biz de 2010 yılında ülkemizde düzenlenecek olan Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde bu şampiyonaya çok önem veriyoruz. Polonya’da iyi bir derece alarak Dünya Şampiyonası’na gitmek istiyoruz” dedi.

Zorlu bir grupta yer aldıklarını da kaydeden Erdenay şöyle devam etti; “Ev sahibi Polonya, Bulgaristan ve Litvanya’nın yer aldığı zorlu bir gruptayız. Ama çapraz eşleşmede karşılaşacağımız rakiplerimiz daha da güçlü. Çok iyi oyuncularımız var ve iyi bir kadro ile oraya gideceğiz. Bizim hedefimiz eleme grubu maçlarında oynadığımız gibi oynayıp başarılı olmak.”

18 Kasım 2008 Salı

İTÜ Ankara'ya gidiyor..

22 Kasım Cumartesi Ankara'da Ankara Basket K. - İTÜ maçı oynanacak..

saat 14:00'teki maç için, Cumartesi sabahı 08:00de Maslak'tan otobus kaldırılacak. Yeterli çoğunluk sağlandığı taktirde..
..
yolculuk tamamen ücretsiz, ayarlayabilirsek, yiyecek de sağlayacağız..
..
cumartesi akşamı 21:00civarı İstanbulda olunacak..
..

katılmak isteyenler lütfen benmle irtibata geçsinler..
..

16 Kasım 2008 Pazar

Voleybol #2

bugun oynanan iki maci da kaybettik,,,

bayanlar da erkekler de sahadan 3-0 maglup ayrildi,,


15 Kasım 2008 Cumartesi

Basketbol #22

ITU = 70
Canakkale = 58
............................


12 Kasım 2008 Çarşamba

Voleybol #1

Voleybol Bayan ve Erkek erkek takimlarimiz, bu hafta ligdeki 5.maclarina cikiyorlar,,

bayan takimimiz, saat 13:00de, ITU Spor Merkezi / Maslak'ta Koc I.O.O ile oynayacak,,

hemen ardindan, 

erkek takimimiz, saat 15:00'te baslayacak macta, Kesan takimini misafir edecek,,

voleybolseverlere durulur,,

 

Basketbol #21

Bugun saat 14:30'da, Besiktas ile Akaretler Spor Kompleksinde bir hazirlik maci oynayan basketbol takimimiz, mactan 84-68 yenik ayrildi,,
ilk yarisi 47-43 Besiktas'in ustunlugu ile gecen macta, 3.periota sert savunma ile baslayan ev sahibi ekibe direnc gosteremeyen ekibimiz, Tolga Tekinalp ve Derya Yannier'in oynamadigi macta, 1.ligde ust siralari hedefleyen rakibine yenildi.

11 Kasım 2008 Salı

Basketbol takımı Son Durum

http://www.tbl.org.tr/tb2l/takim.asp?Takim=1010&Sayfa=TP

İbrahim Kutluay Basın Toplantısı
















2008-2009 sezonu için TB2L takımlarından İTÜ ile anlaşan İbrahim Kutluay, düzenlenen basın toplantısı ile İTÜ’ye imza attı.

Les Otoman Otel’de düzenlenen basın toplantısına İTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin, İTÜ Spor Kulübü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Alper Tunga Akarsubaşı, İTÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültürel AŞ Başkanı Orhan Öcalgiray, İTÜ Basketbol Şube Kaptanı Sevil Pişkin, İTÜ Genel Menajeri Huran Erdenay, İbrahim Kutluay’ın ailesi, İTÜ Spor Kulübü Yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Basın toplantısının açılışında bir konuşma yapan İTÜ Spor Kulübü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Alper Tunga Akarsubaşı, İTÜ’yü yeniden eski günlerine döndürmek üzere yola çıktıklarını belirterek İbrahim Kutluay ile birlikte takımlarını daha da güçlendirdiklerini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin ise yaptığı değerlendirmede basketbol takımını vitrin olarak seçtiklerini ifade ederek, “ İTÜ eğitim alanında Türkiye’nin en önde gelen kurumlarından birisi. Okulumuz geçmiş yıllarda eğitimin yanı sıra basketbolda da çok önemli başarılara imza attı. Şimdi basketbol takımımızı yeniden eski günlerine döndürmek üzere el birliği ile yola çıktık. İbrahim Kutluay gibi bir sporcunun takımımıza katılması gerçekten mutluluk verici. Hem oyuncularımıza hem de yönetim kadromuza yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.

Kariyerinde ulusal ve uluslararası bir çok başarıya imza atan İbrahim Kutluay, TB2L ekiplerinden İTÜ'nün kadrosuna dahil olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İTÜ'nün şampiyonluklar yaşamış, ekol olmuş, birçok oyuncuyu basketbola kazandırmış bir kulüp olduğuna dikkat çeken İbrahim Kutluay, ''Sportif başarılar ve şampiyonluklar tabii ki önemli ancak ben ne kadar önemli bir camiaya geldiğimi biliyorum. Harun Erdenay'la birlikte oynayacak olmaktan dolayı da memnunum. İnşallah bu sezon sonunda tekrar Beko Basketbol Ligi'ne çıkıp, orada yeni başarılara imza atarız. Bu camiaya şampiyonluk yaşatmak arzusundayız'' dedi. Basketbol oynamaya 2-3 yıl daha devam etmek istediğini aktaran İbrahim, kendisine iyi bakan profesyonel bir oyuncu olduğunu ifade etti.

İTÜ’nün sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en önemli oyuncularından birine imza attırdığına dikkat çeken Genel Menajer Harun Erdenay ise, “ Hem çok iyi arkadaşım hem de takım arkadaşım olan İbrahim Kutluay’ın İTÜ’ye katılmasından dolayı çok mutluyum. Amacımız İTÜ’yü Beko Basketbol Ligi’ne çıkararak orada kalıcı olmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

İTÜ Spor Kulübü’nün kurulduğu yılları dün gibi hatırladığını ifade eden yönetim kurulu üyesi Dr. Orhan Öcalgiray ise çok değerli bir ismi kadrolarına kattıklarını belirterek Beko Basketbol Ligi’ne yükseleceklerine inandığını ifade etti.

İmza atmasının ardından İbrahim Kutluay'ı ilk olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile takım genel menajeri Harun Erdenay kutlarken, Şahin, İbrahim'in yakasına İTÜ rozeti taktı.

İTÜ-Çanakkale Bld.

15 KASIM CUMARTESİ
15:00
İTÜ SPOR MERKEZİ / MASLAK

Basketbol #20

Yabanci Basketbolcumuz Longar LONGAR, 10 Kasim Pazartesi gunku antrenmanlara mazeretsiz olarak katilmamistir.

Hakkinda tutanak tutulmus olup. Kulup ici yonetmelik uyarinca da para cezasina carptirilmistir.

10 Kasım 2008 Pazartesi

Basketbol #19





ITÜ ile Tofaş arasında oynanan TB2L derbisinde gülen taraf Tofaş oldu. Bursa temsilcisi Ayazağa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı 74-94 kazandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı yalaşık 2000 dolayında İTÜlü taraftar da izledi. Karşılaşmaya Tofaş Melih Sevda’nın elinden bulduğu sayı ile başlarken ev sahibi İTÜ rakibine Derya Yannier’in 3 sayılık basketiyle karşılık verdi ve skor 3-2 oldu. Her iki takım da maçın ilk dakikalarında karşılıklı sayılar üretirken İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İbrahim Kutluay, Tofaş’ta ise Melih Sevda takımları adına sayı üreten oyuncular oldular. İlk periyodun son 3 dakikasına 14-14 eşitlikle girilirken İTÜ Derya Yannier ve İbrahim Kutluay’ın elinden bulduğu basketlerle 18-14 öne geçti. Farkın 4 sayıya çıkmasının ardından savunmasını serleştiren Tofaş Melih Sevda ile farkı yeniden 1 sayıya indirerek skoru 18-17 yaptı. Her iki takımın son dakikaya girilirken kaydettiği sayılarla son dakikaya 19-19 eşitlikle girilirken Tofaş üt üste bulduğu sayılarla öne geçti ve karşılaşmanın ilk çeyreğini 21-24 önde tamamladı. İkinci çeyreğe hızlı başlayan Tofaş, Nezih Özbakır veGökhan Karabıyık ile üst üste bulduğu sayılarla farkı bir anda 9 sayıya çıkardı (21-30) İTÜ’nin yaptığı top kayıplarını ve boş hücumları iyi değerlendiren konuk ekip pota altından bulduğu sayılarla ikinci çeyreğin ilk 3 dakikasında 1arkı 15 sayıya kadar çıkardı (21-36) Tofaş’ın hızlı ynu karşısında sayı üretmekte zorlanan İTÜ ikinci çeyrekte ki ilk sayısını Gökhan Tunca ile buldu. İlk yarının son 5 dakikalık bölümüne Tofaş’ın 26-41’lik üstünlüğü ile girilirken devrenin kalan dakikalarında üstünlüğünü sürdüren Tofaş soyunma odasına da 34-49 önde girdi.

Maçın ikinci yarısına sayılar ile başlayan taraf ise ev sahibi İTÜ oldu. Pota altında Longar Adual ile sayılar bulan İTÜ dış atışlardan da İbrahim Kutluay ve Derya Yannier ile sayılar üretirken ilk iki dakikalık bölüm 37-53 Tofaş’ın üstünlüğü ile geçildi. Savunmasını sertleştirerek Tofaş’ın sayılarına engel olmaya çalışan İTÜ, bunda başarılı olamasa da ürettiği sayılarla farkı kapatmaya çalıştı. Tofaş karşısında hem pota altını hem de dış atışları kullanmaya çalışan İTÜ, bulduğu sayılara rağmen rakibinin sayılarına engel olamayınca üçüncü çeyreğin son 5 dakikasına Tofaş’ın 42-62’lik üstünlüğü ile girildi. Güçlü rakibi karşısında sayı üretmekte zorlanmayan Tofaş üçüncü periyodun son 5 dakikalık bölümünde de üstünlüğünü sürdürünce final periyoduna da 56-73 önde giren taraf oldu. Tofaş karşısında takımlarını yalnız bırakmayan İTÜ taraftarlarının final çeyreğinin başında tezahüratlarla coşturduğu İTÜ taraftarının istediği gibi final periyoduna hızlı bir giriş yaptı. İbrahim Kutluay ve Derya Yannie’in üst üste bulduğu sayılarla final periyoduna başlayan İTÜ, farkı bir ara 9 sayıya kadar düşürdü (64-73) Taraftarının desteği ile iyi bir geri dönüş yakalayan İTÜ, ilerleyen dakikalarda İbrahim Kutluay ile sayılar bulmaya devam etti (70-78) Karşılaşmanın son 5 dakikalık bölümüne girilirken üzerinde ki tutukluğu atan Tofaş ise Melih Sevda ile bulduğu sayılarla farkı yeniden arttırmaya başladı ve son 3 dakikaya 7-84 önde girdi. Her iki takım bu dakikadan sonra karşılıklı olarak sayılar üretirken İTü istediği gibi farkı kapatamadı ve Tofaş karşılaşmadan 74-94 galip ayrılan taraf oldu.


SALON: İTÜ Ayazağa Spor Salonu

İTÜ (74): Mahir Bayrak 7 (2 ribaund, 2 asist), Hüseyin Doğan (1 asist), Gökhan Tunca 14 (4 ribaund, 1 asist), Tolga Tekinalp 5 (2 ribaund, 3 asist), İbrhim Kutluay 18 (3 ribnd, 1 asist), Derya Yannier 12 (2 ribaund, 3 asist), Salih Uğraşan 4, Sardar Çaan (1 asist), Longar Salvatore 14 (4 ribaund, 1 asist)

TOFAŞ (94): Rahim Rizvanoğlu 4 (4 ribaund, 3 asist), Osman Göllü 11 (1 ribaund, 5 asist), Onat Akış 8, Hadi Özdemir 5 (5 ribaund), Melih Sevda 22 (5 ribaund, 1 sist), Can Altıntığ 4 (1 ribaund, 3 asist), Gökhan Karabıyık (1 ribaund, 1 asist), Cihad Şahin 5 (4 ribaund, 2 asist), Nezih Özbakır 10 (4 ribaund), Sean Morgan Denison 15 (2 ribaund, 1 asist)

1.PERİYOT: 21-24
2.PERİYOT: 13-25
3.PERİYOT: 22-24
4.PERİYOT: 18-21