11 Kasım 2008 Salı

İbrahim Kutluay Basın Toplantısı
















2008-2009 sezonu için TB2L takımlarından İTÜ ile anlaşan İbrahim Kutluay, düzenlenen basın toplantısı ile İTÜ’ye imza attı.

Les Otoman Otel’de düzenlenen basın toplantısına İTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin, İTÜ Spor Kulübü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Alper Tunga Akarsubaşı, İTÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültürel AŞ Başkanı Orhan Öcalgiray, İTÜ Basketbol Şube Kaptanı Sevil Pişkin, İTÜ Genel Menajeri Huran Erdenay, İbrahim Kutluay’ın ailesi, İTÜ Spor Kulübü Yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Basın toplantısının açılışında bir konuşma yapan İTÜ Spor Kulübü Başkanı Yrd.Doç.Dr. Alper Tunga Akarsubaşı, İTÜ’yü yeniden eski günlerine döndürmek üzere yola çıktıklarını belirterek İbrahim Kutluay ile birlikte takımlarını daha da güçlendirdiklerini söyledi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin ise yaptığı değerlendirmede basketbol takımını vitrin olarak seçtiklerini ifade ederek, “ İTÜ eğitim alanında Türkiye’nin en önde gelen kurumlarından birisi. Okulumuz geçmiş yıllarda eğitimin yanı sıra basketbolda da çok önemli başarılara imza attı. Şimdi basketbol takımımızı yeniden eski günlerine döndürmek üzere el birliği ile yola çıktık. İbrahim Kutluay gibi bir sporcunun takımımıza katılması gerçekten mutluluk verici. Hem oyuncularımıza hem de yönetim kadromuza yeni sezonda başarılar diliyorum” dedi.

Kariyerinde ulusal ve uluslararası bir çok başarıya imza atan İbrahim Kutluay, TB2L ekiplerinden İTÜ'nün kadrosuna dahil olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. İTÜ'nün şampiyonluklar yaşamış, ekol olmuş, birçok oyuncuyu basketbola kazandırmış bir kulüp olduğuna dikkat çeken İbrahim Kutluay, ''Sportif başarılar ve şampiyonluklar tabii ki önemli ancak ben ne kadar önemli bir camiaya geldiğimi biliyorum. Harun Erdenay'la birlikte oynayacak olmaktan dolayı da memnunum. İnşallah bu sezon sonunda tekrar Beko Basketbol Ligi'ne çıkıp, orada yeni başarılara imza atarız. Bu camiaya şampiyonluk yaşatmak arzusundayız'' dedi. Basketbol oynamaya 2-3 yıl daha devam etmek istediğini aktaran İbrahim, kendisine iyi bakan profesyonel bir oyuncu olduğunu ifade etti.

İTÜ’nün sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın en önemli oyuncularından birine imza attırdığına dikkat çeken Genel Menajer Harun Erdenay ise, “ Hem çok iyi arkadaşım hem de takım arkadaşım olan İbrahim Kutluay’ın İTÜ’ye katılmasından dolayı çok mutluyum. Amacımız İTÜ’yü Beko Basketbol Ligi’ne çıkararak orada kalıcı olmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

İTÜ Spor Kulübü’nün kurulduğu yılları dün gibi hatırladığını ifade eden yönetim kurulu üyesi Dr. Orhan Öcalgiray ise çok değerli bir ismi kadrolarına kattıklarını belirterek Beko Basketbol Ligi’ne yükseleceklerine inandığını ifade etti.

İmza atmasının ardından İbrahim Kutluay'ı ilk olarak İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ile takım genel menajeri Harun Erdenay kutlarken, Şahin, İbrahim'in yakasına İTÜ rozeti taktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder